Isospross og ISO+ er kvalitet tvers igjennom, og et alternativ til våre kobla vinduer.

vikesaa-vinduer-patent-isospross-innkittet-2-glass-isolerglass-logo-gronn
vikesaa-vindu-isospross-og-iso-generell-info-vindusskisse-Sprossevinduer-og-dører
 1. Karm med spor til foring.
 2. Midtpost (kan leveres som rømningspost).
 3. Ramme (med std. enkel skråprofil mot glasset).
 4. ISOSPROSS® (inv. spross i tre med duplexspross inne i glasset).
 5. ISO+ (inv spross i hvitlakkert alu. inne i isolerglasset).
 6. Sliske / midt-del i utv. spross. Utført i hvitlakkert alu. (kan leveres i tre/accoya).
 7. Hvit lakkert spacer i isolerglasset.
 8. Hvit lakkert spacer i isolerglasset
 9. Kittfals av syntetisk kitt / fugemasse.
 10. Karm og ramme av norsk malmfuru med høy andel kjerneved og tette åringer laminert uten fingerskjøt.
 11. Std. overflatebehandling er malt hvit NCS S 0502-Y (bomullshvit med glans 30). Vannbasertmaling, sprøytemalt i alle falser før glass, beslag og pakninger monteres. Endeved mettes ekstra. Bunnkarm og bunnramme dyppimpregneres.

Det originale sprossevinduet med 2-lags isolerglass

vikesaa-vindu-i-generell-info-vindusskisse-2

ISOSPROSS® er ett vindu som er utviklet for å erstatte gamle koblede vinduer. Dette slik at en slipper å vaske og vedlikeholde to sett med rammer, oppnår varme og lydisolasjon som dagens vinduer, men bevarer de tynne fine sprossene og får ett utsende tilsvarende slik de gamle var. Vi startet utvikling og produksjon av ISOSPROSS® på slutten av 90 tallet, og dagens versjon har vi levert siden 2003.

For ISOSPROSS® (med sprosser) har hver ramme ett isolerglass, der en hvitlakkert duplex spross inni glasset symboliserer den gjennomgående sprossen og hvitlakkert spacer som er trekt helt ut til lysåpningen. Innv. 23 mm trespross som kan profileres. Utv. limes en 7×7 mm sliske i pulverlakkert aluminium (evt. i tre) til glasset som igjen kittfalsen legges mot på begge sider og til sammen danner den utv. del av sprossen, også på 23 mm. Slisken i pulverlakkert alu. sammen med det syntetiske kittet, gjør at sprossen er tilnærmet vedlikeholdsfri, kan overmales.

vikesaa-vinduer-patent-iso-pluss-logo-gronn

3D skissen under viser også ISO+. Her er sprossen innv. plassert inni glasset, utført i pulverlakkert aluminium og med std. skrå profil ( bare dette alt. for ISO+), slik at en får helt glass innv. tilsvarende koblede. Utv. identisk med ISOSPROSS®.

En sikker investering – både for deg og huset

Vi benytter sentvoksende norsk malmfuru med tette åringer og høy andel kjerneved som std. i vår produksjon. Rammer og karmer er laminert, i helstav uten fingerskjøt, etter å ha blitt optimalisert (scannet) på sagbruket og limt sammen slik at mest mulig av kjerneveden kommer i ytre lamell og minst mulig kvist innvendig.

Våre vindu er produsert med fokus på at alle detaljer skal gjennomføres skikkelig.

Vi limer glassene rett i rammen fra utsiden, uten pakninger eller skjemmende fugemasse innv., slik de gamle vinduene var.

Vi trer ikke glasset inn ved hjelp av løs bunnramme og har ikke V-fuger i hjørner på verken rammer eller karmer innv. Glasset blir så forseglet med samme type masse som brukes til kittingen.

vikesaa-vindu-trekvalitet

Vinduene blir dermed forseglet to ganger. Dette sammen med måten rammene er limt på, gjør at fukt ikke får komme til, glass og ramme blir en tilnærmet tett enhet.

Vi produserer også ISOSPROSS®/ISO+ terassedører som ekte ramtredører i samme stil som vinduene. Vi forhandler flotte, stilriktige ytterdører produsert av vår samarbeidspartner Dørfabrikken Vatnestrøm AS.

Kontakt oss