Vikeså Vindu har lang erfaring med antikvariske vindu med kittfals, og har utviklet egne patenter som har blitt svært populære blant arktitekter, byggmestere og private entusiaster som vil bevare gammel stil.

Patentert løsning for innkittet 2-lags isolergrlass med ekte sprosser

vikesaa-vinduer-patent-isospross-innkittet-2-glass-isolerglass-logo-gronn

ISOSPROSS® er vårt egetutviklede antikvariske vindu med kittfals, laget for å erstatte gamle koblede vinduer. Dette slik at en slipper å vaske og vedlikeholde to sett med rammer, oppnå varme og lydisolasjon som dagens vinduer, men bevare de tynne fine sprossene og får ett utsende tilsvarende slik de gamle var.

Vi startet utvikling og produksjon av ISOSPROSS® på slutten av 90 tallet, og dagens versjon har vi levert siden 2003.

ISOSPROSS® er kvalitet tvers gjennom, og et alternativ til våre kobla vinduer. Glasset er forseglet med syntetisk kitt og meget lik de gamle, tradisjonsrike vinduene. UW-verdi på glass, 1,0 eller bedre. Hvit varmkant spacer er standard.

ISOSPROSS® leveres i furu, ubehandlet eller ferdig malt (2 strøk). Vinduet kan bestilles ferdig utforet,, std. eller snudd/slett (se Andre tilvalg – Utforinger) (med slett innside).

ISOSPROSS® har også en flott innside med skrådde, smale rammer som gir mye lys. Vinduet ser nesten identisk ut med de gamle vinduene.

Lydisolering

ISOSPROSS® med innkittet 2-lags isolerglass er lydtestet hos SINTEF og vi kan dokumentere vindu med 3 typer lydglass (33, 37 og 42 dB Rw+Ctr.). Dermed kan du selv med beliggenhet rett ved tett trafikkert vei få vindu med god lydisolering og samtidig ivareta ønske eller krav om bevaring/tilbakeføring i gammel stil.

I tillegg til antikvariske vindu med kittfals lager vi selvsagt ekte koblede vinduer også.

Enkeltglass og kobla vindu

Vi leverer også originale enkeltglass vindu dersom det er stilt krav til eller om en ønsker slik utførelse. Kort og enkelt forklart så er dette tilsvarende slik vinduer ble laget for over hundre år siden.

Dersom du ønsker ekte gjennomgående tresprosser, kittfals og småruter så er ett alternativ kobla vindu med enkeltglass i en yttre ramme og isolerglass i den indre ramme. Ofte en aktuelle utførelse i de strengeste vernesoner.

Se eksempler på innledning og utforming av antikvariske vindu med kittfals

Finn ut hvilken type som passer best til ditt prosjekt.
Kontakt oss gjerne for mer informasjon og pristilbud